Mierenbestrijding

Bij mierenbestrijding draait het altijd om het aanpakken een mierennest. De mieren bouwen hun nest dagelijks uit en ze zijn voortdurend op zoek naar eten voor hun volk. Het gevolg van dit ‘duistere mierenplan’? Je ziet aanhoudend mieren lopen: over je eten en soms zelfs over je hele lichaam. Jakkes! Jij zit dan ook helemaal klaar voor tips in mierenbestrijding en voor contact met een professional.

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende mierenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Daar zijn ze weer!

De eerste mieren duiken in maart of april op en ze ‘vertrekken’ pas als de herfst nadert. Waarom mieren vooral in de lente of in de zomer voorkomen? Van warmte worden mieren heel erg actief. Sterker nog: hoe warmer het is, hoe sneller ze door jouw woning of hofje ‘razen’ en voor problemen zorgen!

Zelf natuurlijke mierenbestrijding uitvoeren? 5 tips!

Gebruik biologisch mierenpoeder

Mierenpoeder kan binnen en buiten worden gebruikt, afhankelijk van de samenstelling. Het beste kies je voor een plant- en diervriendelijke variant. Strooi het poeder langs de muren van woning, bij de nestingangen en op de paden waar de mieren lopen. Een nadeel van het poeder buiten: als het regent, ben je het spul kwijt.

Maak zelf een mierenspray

Meng zout, citroen of witte natuurazijn met water en giet dit mengsel in een plantenspuit. Spuit het middeltje op plekken waar je veel mieren ziet lopen, het liefst op hun looppaden. Wat het middel doet? Het doodt geen mieren, maar het zal op zijn minst wat geursporen wissen.

Poets regelmatig vloeren en andere oppervlakken

Mieren zijn altijd en eeuwig op zoek naar voedsel. Hier hoeven ze niet per se voor in je keukenkastjes te duiken, want op vloeren, aanrechten en in vuilnisbakken vinden ze al veel lekkers. Poets dus regelmatig het aanrecht, dweil of stofzuig wat vaker de vloeren en leeg je vuilnisbakken op tijd.

Kokend water in een mierennest: feit of fabel?

Sommige mensen zweren dat kokend water in een mierennest gieten helpt tegen mieren. Hier denken wij echter anders over. Een mierennest kan namelijk tot anderhalve meter diep in de grond zitten. Giet je water in het nest, dan bereikt het vocht alleen de bovenste ‘woonlagen’ en dat is niet ver genoeg om alle mieren - inclusief de koningin - te doden.

Strooi kruiden tegen mieren

Sterk geurende kruiden doden geen mieren, maar houden ze soms wel op afstand. Strooi bijvoorbeeld kruidnagel, nootmuskaat of peper op plekken waar je veel mieren aantreft. Herhaal dit om de paar dagen. Spoelen de kruiden buiten weg door regen? Wacht dan een beter moment af, anders ben je zo door je voorraad kruiden heen.

Pas op met chemische middelen!

Mierenbestrijding kan op verschillende manieren. Met een chemische spray of met mierenlokdoosjes. Maar of deze middelen wel zo veilig zijn voor andere insecten of dieren? Nee. Zeker niet als je deze producten tegen mieren gebruikt die buiten leven. Bovendien krijg je met doe-het-zelfmiddelen bijna nooit alle mieren weg en dat is juist wat je wilt.

Mierenbestrijding in huis door de expert: hoe werkt het?

De bestrijder spoort eerst het mierennest op.

Hij onderzoekt om welke mierensoort het gaat.

Je krijgt een voorstel: is insecticide of lokaasgel nodig?

Na jouw akkoord op het voorstel gaat de bestrijder aan de slag.

Een enkele behandeling is vaak voldoende om alle mieren weg te krijgen.

Bestrijding in de tuin door een expert: wat gebeurt er?

De bestrijder kijkt waar het mierennest ligt.

Hij gaat ook na van welke mierensoort er sprake is.

De expert stelt zijn plan voor: mieren buiten aanpakken mag alleen met lokaasgel.

Ga je akkoord met het plan? Dan gaat de expert spoedig aan de slag.

Een enkele behandeling is vaak voldoende, tenzij er op meerdere plekken mierennesten opduiken.

Kosten mierenbestrijding

Wat kost professionele mierenbestrijding precies? Een exacte prijs opgeven is lastig, want de kosten variëren per opdracht. De ongediertebestrijder noemt wel een richtprijs, als je hem hiervoor belt. Wil je toch een definitieve prijs hebben? Dan moet je de expert uitnodigen zodat hij de volgende zaken kan onderzoeken:

Om welke mierensoort gaat het?

Ligt het mierennest binnen of buiten? Op een goed bereikbare plek?

Met welk bestrijdingsmiddel moeten de mieren aangepakt worden?

Hoeveel werkuren zijn nodig voor alle handelingen?

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Voordat de bestrijder aan de slag gaat, krijg je eerst een plan van aanpak inclusief een nauwkeurige specificatie van de kosten. Stem je in met dit plan, dan begint de expert meestal dezelfde dag met de behandeling. Binnen enkele dagen ben je van alle mieren af! Meer weten over de aanpak en de kosten? Direct je afspraak regelen? Bel of mail ons en je komt meteen in contact met een specialist die in jouw woonplaats actief is.

Wat kun jij doen na de bestrijding?

Je wilt niet nog eens meemaken dat de mieren over je heen lopen of op alles afkomen wat eetbaar of drinkbaar is. Dat zal vast lukken met de volgende drie tips. En mocht het toch (weer) te laat zijn voor preventieve actie, dan maak je gewoon weer een afspraak voor professioneel mieren bestrijden!

  • Bewaar voedsel altijd in goed gesloten blikken of dozen.
  • Poets regelmatig aanrechten en vloeren. Laat geen kruimeltje liggen!
  • Mieren zijn ook dol op restjes afval! Houd vuilnisbakken daarom goed gesloten en reinig ze op tijd.
Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder