Wat te doen tegen mieren?

Heb je last van mieren? Dan snak je naar een goede oplossing. Natuurlijk begin je hier, want wij hebben een paar aardige doe-het-zelf tips voor je klaarstaan. Je kunt kiezen voor milieuvriendelijke oplossingen of je gebruikt chemische middelen. En als die niet het gewenste resultaat opleveren, hebben we nog een extra gouden tip...

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende mierenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 8504

 

 

 

last van mieren herkennen

Last van mieren?

Deze problemen kom je tegen!

Mieren doen nuttig werk voor ons ecosysteem. Ze eten bijvoorbeeld schadelijke insecten, zoals muggen. Aan de andere kant zijn mieren ontzettend lastig en zorgen ze zelfs voor schade als je even niet oplet. Zie je een hoop mieren in of rond je woning of bedrijf? Als het uit de hand loopt, word je mogelijk geconfronteerd met de volgende rampscenario’s: 

 1. Verzakte straten, terrassen of opritten. Mieren graven namelijk veel tunnels en holen, waardoor na verloop van tijd tegels ‘inzinken’.
 2. Sommige mierensoorten bouwen nesten in spouwmuren. En zodra het kouder wordt, zoeken ze binnenshuis naar eten. 
 3. Mieren die hun nest in een gebouw aanleggen, gebruiken daar soms isolatiemateriaal voor. Voor de duidelijkheid: ze gebruiken dan vooral materiaal uit jouw eigen muren of vloeren. 
 4. Sommige mierensoorten, zoals de gewone steekmier, steken mensen en dieren. Een steek kan heftig jeuken en zelfs allergische reacties veroorzaken.
 5. Last van mieren uit de tropen? De faraomier komt niet vaak voor, maar kan na eventuele binnenkomst wel bijzonder vervelend worden. Deze mierensoort verspreidt heel nare bacteriën!

Mieren drijven je tot wanhoop als je ze op de eettafel of het aanrecht ziet lopen. Soms vind je ze zelfs in allerlei verpakkingen waardoor je producten moet weggooien. Wat te doen tegen mieren die maar niet weg willen? Goed, met een paar mieren kun je nog samenleven, maar soms zijn mieren zo erg aanwezig dat er niets anders op zit: je móet wel naar harde middelen grijpen. 

Wat helpt tegen mieren?

6 x een mieren huismiddel uitgelicht!

Op zoek naar een geschikt middel tegen mieren? Of heb je al iets in huis? In dit korte overzicht leggen we je uit hoe je een mieren huismiddel gebruikt. Belangrijk is wel dat je weet waar het mierennest ligt, anders heeft het middel geen zin. Nest gevonden en klaar om de mieren aan te pakken? Aan de slag!

wat te doen tegen mieren bakpoeder

 • Gist en bakpoeder tegen mieren

Je legt wat zoetigheid op een schaaltje, zoals korrels suiker of koekkruimels. Meng ze met wat water en gist.
Of gebruik water en bakpoeder (baking soda) en wacht. De mieren komen op het zoets af en smullen ervan. Wat dan volgt?
Door het gist of het bakpoeder ‘ontploffen’ de mieren, want ze kunnen deze middelen niet verteren. 

 • Kokend water tegen mieren gebruiken

Even de waterkoker vullen, aanzetten en gieten maar! Veel mensen denken dat kokend water in een mierennest gieten een goede bestrijdingsmethode is. Het mogelijke voordeel? Je vertraagt zo de ontwikkeling van het nest. Het nadeel? Het is mogelijk dat de mieren een nest op een andere plek beginnen. Ze ‘verhuizen’ dus gewoon.

 • Poeder tegen mieren strooien

Mierenpoeder strooi je bij de ingang van het mierennest en op de looppaden van de mieren. Strooi het poeder ook bij naden, kieren, plinten en drempels. Pas wel goed op met kinderen en huisdieren: laat ze niet in contact komen met het poeder. Dit geldt trouwens ook als je met een spray aan de slag gaat.

 • Spray tegen mieren spuiten

In mierenspray zit insecticide. Dat spuit je op de paden die de mieren bewandelen. Vergeet geen naden, kieren, plinten en drempels te behandelen. Onder je koelkast of voorraadkast kun je ook wat spuiten. Denk erom: insecticide is altijd giftig, dus zorg ervoor dat je het niet inademt. En ventileer ruimtes goed na gebruik!

wat helpt tegen mieren gel

 • Gel tegen mieren druppelen

Lokaasgel tegen mieren mag zowel binnenshuis als buitenshuis gebruikt worden. De gel wordt in een spuit aangeleverd.
Je brengt wat druppels aan in een lokstation (die je apart kunt verkrijgen) en je legt het lokstation op plekken waar de mieren zeker langskomen
Doe dit niet op de plekken waar je zelf vaak verblijft.

 • Aaltjes tegen mieren inzetten

Als anti mierenmiddel kun je ook aaltjes (‘nematoden’) inzetten. Je koopt ze heel eenvoudig bij een webshop of in een winkel. Meng de inhoud van het zakje met water en giet het water in de aarde, in en rond de plek waar de mieren leven. De aaltjes verjagen de mieren en eten de larven op. Aaltjes zijn niet schadelijk voor planten en dieren en sterven vanzelf uit.

mieren bestrijder

Wat te doen tegen mieren overlast als niets helpt?

Overlast door mieren en geen enkel middel tegen mieren helpt: dát is natuurlijk een bijzonder onwenselijke situatie. Intussen trippelen er steeds meer mieren in je keuken en zie je de tuintafel alsmaar verder de grond in zakken. Toets je postcode of woonplaats in op onze website en abracadabra… jouw lokale ongediertebestrijder verschijnt. Even bellen voor een afspraak en hij helpt je zo snel mogelijk.

Mierenprobleem op professionele wijze oplossen

Hoe werkt dit?

Mieren efficiënt aanpakken? Richt je dan niet op de mieren, maar op hun nest. Dat is de stelling van een ongedierte-expert. Maar om de overlast van mieren op te lossen moet hij wel slim en veilig te werk gaan. 

 1. De expert onderzoekt hoe groot de overlast van mieren is.
 2. De expert spoort het nest op (als je zelf nog niet weet waar deze ligt).
 3. Vervolgens stelt de expert een plan van aanpak op.
  1. Mierennesten binnen pakt hij met lokaasgel en/of insecticide aan.
  2. Mierennesten buiten pakt hij alleen met lokaasgel aan. 
 4. Ga je akkoord met wat de expert voorstelt qua behandeling én prijs? Dan gaat hij zo snel mogelijk voor je aan de slag met bestrijden.
 5. Het mierenprobleem wordt opgelost en je krijgt adviezen om nieuwe overlast van mieren te voorkomen.

 

mieren bestrijden werkwijze

Last van mieren en ben je ten einde raad? 

Bij overlast van mieren kunnen er een hoop vreemde dingen gebeuren, zoals het verzakken van terrastegels. Dat gebeurt vooral als mieren hun kolonie fors hebben uitgebreid. Wat te doen met mieren die niet van ophouden weten? Bel je lokale specialist en hij schiet je zo snel mogelijk te hulp. Eind goed, al goed? Vast en zeker!

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder