Mierenplaag verdelgen
Mieren verdelgen: eerst de bron opsporen
Een mierenplaag verdelgen begint bij het opsporen van het mierennest. Je kunt wel mieren verdelgen op de plaats waar je ze vindt, maar daarmee los je het probleem niet op. Een nest kan wel tot 10.000 mieren bevatten en al die mieren zijn op zoek naar eten. Zolang je die bron niet aanpakt, blijven de mieren komen en schade veroorzaken. Laat jouw mierenplaag verdelgen door een vakman, want hij kan dit verantwoord bestrijden.
Geen haast? Vraag een offerte aanSnel weer vrij van mieren?

Mierenplaag gevonden, wat nu?
Mieren verdelgen met resultaat
Je denkt te weten waar het mierennest zit. Daar tussen de tegels, daar zit de oorsprong van je mierenplaag. Je strooit zout en gooit er kokend water overheen. Het loopt mooi tussen de voegen van de tegels in. Even later: geen mier meer te zien! Maar twee dagen later is je terras alweer vergeven van de mieren. Een mierennest opsporen is niet zo simpel als het lijkt. Het vervolgens definitief uitschakelen evenmin. Wil je van het mierenplaag verdelgen werk maken? Neem dan jouw lokale mierenverdelger in de arm. Zijn nummer staat hierboven. Het aanvraagformulier invullen kan ook!
Onze mierenbestrijders
Zij staan voor je klaar om jouw huis of bedrijf vrij van mieren te maken
Krijgen we in 2020 een mierenplaag?
Onze vakmannen staan klaar om je te helpen
Mieren houden een winterslaap. Ze doen dat over het algemeen onder de grond, op enkele decimeters diep. De mier is koudbloedig, dus haar temperatuur past zich aan de omgeving aan. Hoe warmer het is, hoe actiever het diertje is. Na een paar warmere dagen in de lente komen de mieren uit hun winterslaap en gaan ze aan de slag. Als het dan ineens een periode heel koud is, gaan de mieren dood.
Of we in 2020 met veel mierenplagen te maken krijgen hangt dus af van de weersomstandigheden in de herfst, winter en lente. Van een winter is in 2019 nauwelijks sprake geweest en de lente is vroeg in 2020 begonnen, dus het zou deze zomer kunnen leiden tot flinke mierenplagen.
Wil je de mieren niet binnen? Zorg dan dat ze niet binnen kunnen komen door alle gaten, scheuren en kieren van je woning dicht te maken. Verder raden we je aan om geen voedsel en voedselresten te laten slingeren, want daar komen mieren op af. Ruim ook het afval in je tuin goed op en houd afvalbakken goed gesloten.
Mocht je in 2020 te maken krijgen met een mierenplaag, dan staan onze mierenverdelgers voor je klaar. Zij kunnen je helpen om mierenplagen te verdelgen, zodanig dat je ook echt van de mieren af bent en de rust in huis of tuin weerkeert.
Professioneel mieren in huis bestrijden
Onze doeltreffende werkwijze
Aan de hand van deze 4 stappen ben je snel van je mieren af!
Plaag van draaigatjes?
Ga niet zelf bestrijden!
In 2019 werd er vanuit verschillende delen van het land melding gemaakt van mierenplagen van enorme omvang. Nader onderzoek leerde dat het in die gevallen ging om een plaag van het mediterraan draaigatje, een mierensoort die waarschijnlijk via de invoer van tuinplanten in Nederland terecht is gekomen. Van oorsprong komt het beestje uit Zuid-Europa.
Het draaigatje ontleent zijn naam aan haar bijzondere manier van zelfverdediging. Het beestje bijt haar belager en draait dan haar achterlijf naar de wond toe en spuit er een irriterende stof in. Het draaigatje kan voor veel grotere problemen zorgen dan de gewone wegmier, de mier waar we in Nederland het meest mee te maken hebben. Het draaigatje maakt nesten van honderden meters en daarin kunnen zich miljoenen mieren bevinden. Dit komt doordat koninginnen elkaar tolereren en kolonies daardoor ‘gezellig’ naast elkaar kunnen wonen en zelfs kunnen samenwerken bij het uitbouwen van hun nest.
Draaigatjes zitten vaak onder stoeptegels, omdat deze bij mooi weer lekker warm worden. Ze ondergraven de stoep, waardoor tegels verzakken en ze vervoeren veel bladluizen, die in de tuin kunnen zorgen voor plakkerige honingdauw op tuinmeubilair. Mieren zijn namelijk verzot op de honingdauw die de bladluizen uitscheiden. Draaigatjes zijn nauwelijks te onderscheiden van de gewone wegmieren, ze zijn alleen iets kleiner.
De nesten van draaigatjes zijn te herkennen als ‘vulkanen’. In een rijtje zie je verschillende vulkanen liggen: bergjes zand met in het midden de opening. De bergjes worden gecreëerd om warmte te genereren, want draaigatjes zijn echte koukleumen. Heb je het vermoeden dat je met het draaigatje te maken hebt? Waarschuw dan de gemeente en ga in geen geval zelf met gif aan de slag: dat kan namelijk contraproductief werken.
Hoe kan ik de mierenverdelger inschakelen?
Je lokale specialist staat zo bij je op de stoep!
Mocht je zware overlast ervaren van mieren, dan zit er maar één ding op: de mierenverdelger inschakelen. Via het telefoonnummer dat hierboven staat, kom je in direct contact met een mierenexpert uit je eigen regio. Dat heeft als voordeel natuurlijk dat hij zo bij je kan zijn. Onze vakman zal je aan de telefoon de nodige vragen stellen en vervolgens een afspraak met je maken voor een inspectie. Zodra hij weet welke mier er bestreden moet worden en hoe groot de plaag is, kan hij voor je aan de slag, zodat jij gauw weer kunt genieten van een mierenvrije omgeving.
Plaats een aanvraag