Kosten mieren bestrijden

Als het professioneel bestrijden van mieren noodzakelijk is, dan wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn. De bestrijder bepaalt na een inspectie wat er moet gebeuren en geeft dan een prijs op. Maar of die prijs voor elke opdracht hetzelfde is? Graag leggen we uit waarom dat soms niet mogelijk is. Ook vind je hier uitleg over de precieze opbouw van de kosten voor mierenbestrijding.

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende mierenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Navigeer direct naar

➤  Kosten mieren bestrijden

➤  Professionele hulp

➤  Tips tegen mieren

➤  Neem contact op

Wat kost mieren bestrijden?

Het is niet mogelijk om hier de precieze kosten te noemen voor het bestrijden van mieren. De ene mierenplaag is namelijk sneller opgelost dan de andere. De mierenbestrijder begint om deze reden altijd met een inspectie.

Welke aspecten bepalen de hoogte van de kosten?

De mierenbestrijder zoekt antwoord op de volgende vragen om een vaste prijs te kunnen bepalen:

Om welke mierensoort gaat het?

Welke middelen zijn nodig om de mieren te bestrijden?

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Hoeveel werkuren moet de expert in rekening brengen?

Uiteraard kunnen de antwoorden op deze vragen per opdracht verschillen. Weet de bestrijder voldoende over de plaag? Dan biedt hij je een offerte aan. Hierop staan de werkzaamheden en alle bijbehorende kosten beschreven. Toch alvast een prijsopgave ontvangen? Bel of mail dan nu met jouw lokale mierenbestrijder. Wil je een definitieve prijs? Maak dan meteen een afspraak met hem.

Waarom een professionele oplossing tegen mieren?

In de lente of in de zomer veroorzaken mieren overlast in of rond woningen en bedrijven. Ze graven tegels uit voor de bouw van hun nest en ze zoeken voortdurend naar voedsel. Komen ze in keukens of woonkamers terecht, dan kunnen ze etenswaren besmetten met schimmels en bacteriën. Het kost veel moeite om honderden mieren letterlijk buiten de deur te houden, daarom vragen de meeste mensen naar een oplossing bij onze bestrijder.

Een ander probleem? Mierennesten bevinden zich vaak op lastig te bereiken plekken. Zoals in een spouwmuur of in een kruipruimte. Deze nesten zelf behandelen is haast onmogelijk zonder een deskundig plan en professionele middelen. Bovendien kan er soms sprake zijn van een zeer schadelijke mierensoort, zoals het draaigatje of de faraomier. Voor de bestrijding van deze mieren heb je, hoe dan ook, altijd een professional nodig.

Start met wat goede tips tegen mieren!

Zonnige dagen zijn minder leuk als je tuin, woning of bedrijf ‘overspoeld’ wordt met mieren. Zelf iets tegen dit ongedierte doen? Met de volgende tips dring je het aantal mieren terug of voorkom je zelfs een plaag. Alles draait namelijk om hygiëne en netheid!

Laat nergens afval liggen en houd vuilnisbakken goed gesloten.

Berg voedsel op in goed af te sluiten dozen of blikken. 

Ruim tuinafval op, zodat de mieren er geen nesten in bouwen.

Dicht zoveel mogelijk naden en kieren in muren en vloeren.

Poets regelmatig oppervlakken waar eten wordt bereid of gegeten.

Blijven de mieren komen? Gebruik dan liever geen chemische middelen, zoals een insectenspray. Of lokdoosjes helpen? Je mag ze neerzetten, maar bedenk dat je hiermee nooit alle mieren vangt. Beter is om het probleem bij de bron aan te pakken en dat is het mierennest zelf. Maar hoe krijg je het nest op een veilige en verantwoorde manier weg? Jouw lokale mierenbestrijder biedt de oplossing!

Meer weten over de kosten voor mierenbestrijding?

Neem contact op met je plaatselijke mierenbestrijder. Via Mierenkwijt vind je hem snel. Je belt naar het telefoonnummer op deze pagina of je vult het contactformulier in. Telefoontjes en mailtjes komen direct bij de vakman terecht, dus je komt geen tussenpersonen tegen. Overleg met je lokale bestrijder over de aanpak en de kosten van mierenbestrijding en je hebt binnenkort geen last meer van het ongedierte.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder