Heb je last van mieren in huis?
Last van mieren in huis en rukken deze brutaaltjes steeds verder op? Dat is niet alleen vervelend, maar ook onhygiënisch! Ze plunderen voedsel en lopen zelfs over je bord met eten. Maak een einde aan de mierenoverlast met onze tips! En boek je na uitvoering nog geen resultaat en kruipen de mieren juist steeds vaker over je heen? Via ons schakel je snel met een bestrijdingsexpert die in jouw woonplaats werkt!
Snel weer vrij van mieren?
Mieren in huis
Mieren hebben een sterke voorkeur voor warme, donkere en vochtige plekken. In een huis bouwen ze daarom graag nesten in badkamers, spouwmuren en kruipruimtes. Van daaruit lopen ze snel door naar je keuken. Lopen er veel mieren in huis rond? Speur in deze ruimtes maar eens naar een nest.
Mieren die een nest buiten je woning bouwen, komen ook je huis binnen als ze op zoek gaan naar voedsel. Vind je nergens een mieren nest in huis, ook al zie je schandalig veel mieren lopen? Vraag een professionele bestrijder om het nest op te sporen: hij bedenkt dan snel een gerichte oplossing om die kleine plunderaars te stoppen.
Mierenoverlast in huis zelf aanpakken? De 7 populairste tips
Poets goed en vergeet geen plekje!Mieren in de keuken: op het aanrecht waar je iedere dag kookt. Een blik op de vloer leert je dat ze zelfs in nette rijtjes naar je keukenkastjes trippelen. Poets en dweil oppervlakken goed, want zo wis je de geursporen die mieren voor elkaar achterlaten. |
|
Maak een anti mieren spray van zout en waterMeng een half pak zout met een liter water en giet dit mengsel in een plantenspuit. Spuit het mengsel op plekken waar je veel mieren ziet lopen en wacht af. |
|
Strooi met geurige kruidenWat helpt tegen mieren in huis? Kruiden die een sterke geur afgeven helpen mogelijk tegen mieren. Neem bijvoorbeeld kruidnagel, kaneel of peper. Strooi het kruid op door mieren bezochte plekken. Herhaal dit om de twee dagen tot je geen mier meer zit lopen. |
|
Kokend water tegen mieren in huisLigt er een mierennest in de tuin of in het zand van de kruipruimte? Giet dan kokend water in de opening van het nest. Je doodt er niet alle mieren mee, maar wel de mieren die zich in de bovenste tunnels en kamers bevinden. |
|
Houd de mieren weg van afvalMieren zijn alleseters en draaien hun pootjes ook niet om voor wat lekkere restjes afval in vuilnisbakken. Laat afval daarom op tijd afvoeren en maak de bakken regelmatig schoon. |
|
Pas op met insectenspray tegen mieren!Spuiten tegen mieren met een insectenspray kan nuttig zijn, maar het is en blijft een giftig middel. We raden je daarom aan om niet zomaar ergens op mieren te sproeien. Spuit bijvoorbeeld nooit op voedsel waar mieren op kruipen. |
|
Lokdoosjes tegen mieren: werken die echt?Met een lokdoosje voor mieren vang je niet alle mieren uit het nest. Bovendien plaatsen mensen de lokdoosjes vaak op verkeerde plekken, waardoor de mieren juist naar ruimtes worden gelokt waar ze eigenlijk niet in mogen, zoals de keuken! |
|
Geen succes? Vraag naar een expert bij mieren overlast!
Een mierenplaag in huis is voor geen enkele bewoner of huisdier een pretje. Ben je het zat om steeds maar weer een nieuw middeltje te proberen dat niet doet wat het belooft? Bel of mail dan met een bestrijdingsdeskundige uit je eigen regio! Deze ziet direct om welke mierensoort het gaat en wat je ertegen kunt doen. Binnen enkele dagen na een professionele ingreep verdwijnt de mieren overlast als sneeuw voor de zon!
Oorzaak mierenoverlast in huis
In ons land leven verschillende soorten mieren. De meeste mieren kom je buiten tegen, zoals in het bos, op de hei, langs de weg of in een tuin. Sommige soorten vestigen zich liever in woningen. Dat gebeurt vooral in de lente of de zomer. Zowel grote mieren als kleine mieren worden heel actief bij warm weer en dan kun je allerlei soorten overlast verwachten..
- De bosmier bouwt graag een nest onder een huis of in de spouwmuur. Vanaf het einde van de herfst tot aan het begin van de lente zorgen ze voor veel overlast.
- De tuinmier heeft zijn nest meestal buiten, maar soms ook binnen. Bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen, als een huis is gebouwd op een plaats waar zich al een nest bevond.
- Exotische soorten zoals de faraomier zie je zelden in Nederland. Gelukkig maar, want deze kleine mieren zijn geen lieverdjes. Ze nestelen zich in woningen op warme plaatsen zoals in de buurt van kachels, ovens en radiatoren. Deze mier zit dus op moeilijk bereikbare plekken én kan nare beten uitdelen...
- De Argentijnse mier? Deze komt ook zelden voor in ons land en dat is maar goed ook. Deze mierensoort bouwt namelijk nesten in woningen en zorgt voor bijzonder veel problemen, inclusief aantasting van bepaalde planten.
- Wel in opkomst: het draaigatje. Deze mierensoort komt uit het zuiden van Europa en heeft de afgelopen paar jaar al meerdere keren voor overlast en onrust gezorgd in diverse Nederlandse steden.
Erg veel last van mieren in huis? Dit zijn de kosten!
Mieren bestrijden in huis klinkt makkelijker dan het is. Veel mensen hebben bij heftige overlast dan ook een professionele bestrijder nodig. Geen probleem! Maar de vraag is hoeveel een ingreep dan kost. De expert maakt een duidelijke berekening voor je na een inspectie. Hij zoekt dan naar antwoorden op de volgende vragen:
Om welke mierensoort gaat het? |
|
Is het mierennest goed bereikbaar voor behandeling? |
|
Met welke middelen mogen de mieren bestreden worden? |
|
Hoeveel uren nemen onderzoek en mierenbestrijding in beslag? |
|
Volstaat één behandeling of zijn toch meerdere ingrepen nodig? |
|
De expert bespreekt eerst zijn behandelingsvoorstel met jou en legt dit vast op papier. Je weet dan precies wat er gaat gebeuren en welke kosten bij de werkzaamheden horen. Stem je in met het plan? In de meeste gevallen start de expert nog dezelfde dag met een behandeling. Klinkt dit goed? Bel of mail ons dan nu voor een afspraak of als je meer wilt weten over een mogelijke ingreep. Jouw lokale expert helpt je graag verder.
Overlast van mieren in huis: hoe kun je dit voor zijn?
Om mieren in huis te voorkomen moet je de mieren beletten om bij je voedsel te komen. Verpak al je voedingswaren zo goed als je kunt. Dek ook al het fruit af, want mieren zijn vooral dol op zoet eten. Houd daarnaast je afvalemmers schoon en houd ze goed gesloten om een heftig mierenprobleem te voorkomen.
Als een mier eenmaal van iets heeft geproefd, volgen er al snel andere mieren. Dat komt omdat een mier een geurspoor van feromonen voor haar zusters achterlaat. Deze mieren leggen dan dezelfde route af om bij het voedsel te komen. Verwijder de sporen door oppervlakken regelmatig schoon te maken en je houdt de mieren weer een poosje weg.