Mieren verjagen

Mieren verjagen als de mieren wel héél diep in je keukenkastjes komen? Die iedere dag over je kinderen heen lopen? En je kat of hond bijten? Wij ondersteunen je plan, maar dan moet je wel weten wat helpt tegen mieren. Boek je straks geen succes met de tips die je hieronder ziet staan? Dan hebben we nog een oplossing achter de hand: een zeer ervaren en enthousiaste bestrijdingsexpert.

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende mierenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Dit moet je weten over mieren verjagen!

  • Mieren verjagen lijkt makkelijker dan het is.
  • Meer dan de helft van de doe-het-zelvers geeft het op en belt een expert.
  • Met professionele hulp pak je alle mogelijke mierensoorten aan!

Mieren wegjagen met chemische middelen

3 manieren

Spuit insectenspray tegen mieren

Een spray tegen allerlei soorten insecten werkt ook bij mieren. Lees de gebruiksaanwijzing vooraf wel goed door, want je mag het middel niet zomaar overal op spuiten. Zeker niet op voedsel of op gebruiksvoorwerpen!

Mieren verdrijven met mierenpoeder

Mieren laten altijd een geurspoor achter. Die geur zorgt ervoor dat hun zusters altijd dezelfde ‘looppaden’ kunnen volgen. Dit tegengaan? Kijk waar de mieren precies lopen. Strooi dan mierenpoeder op die routes. Let op: poeders op chemische basis mag je niet buitenshuis gebruiken! Mieren verjagen binnenshuis? Als je kinderen en huisdieren hebt, mag je ook niet zomaar met het poeder strooien.

Plaats wat mierenlokdoosjes

In mierenlokdoosjes zit vaak een chemische of biologische stof dat mieren aantrekt. In sommige doosjes blijven de mieren ergens aan vastkleven. Bij andere doosjes werkt het als volgt: de mieren nemen de giftige inhoud mee naar het nest en sterven daar zodra ze een hap nemen.

Mieren wegjagen met natuurlijke middelen

5 manieren

Maak zelf een spray met citroen of azijn

Mieren houden niet van zuur. Dus waarom zou je geen zuur vocht inzetten om de mieren, op zijn minst, uit elkaar te verdrijven? Pers ongeveer vijf citroenen uit en meng het sap met een halve liter water. Doe het goedje in een plantenspuit en spray het op de mieren of op plekken waar je veel mieren ziet lopen. Azijn in plaats van citroenen werkt overigens ook goed.

Mieren wegjagen met sterke kruiden

Heb je nog wat (oude) potjes met sterk geurende kruiden, zoals kaneel of nootmuskaat, dan is dit hét moment om ze uit de keukenkast te halen! Strooi de kruiden op plekken waar vaak mieren lopen. Herhaal dit om de dag tot er geen mier meer te bespeuren is.

Mieren te lijf gaan met gist of bakpoeder

Hoewel deze tip als ‘wreed’ wordt bestempeld: het schijnt goed te werken. Leg wat koekkruimels op een schotel en strooi er wat gist- of bakpoeder doorheen. Wat er gebeurt als de mieren van de laatste twee ingrediënten een hapje nemen? Ze ontploffen.

Mieren verdrijven met aaltjes

Aaltjes zijn piepkleine organismen die één insectensoort aanvallen en opeten. Zo heb je dus ook aaltjes tegen mieren. Verkrijgbaar in tuinbouwcentra en vooral toe te passen bij mierennesten in tuinen.

Kokend water in een mierennest

Nou en of, maar lang niet elke mier. Mierennesten lopen namelijk soms tot wel een meter diep onder de grond. Giet je kokend water in de opening van een nest, dan wordt dit vocht al snel opgenomen door de grond. Nog vóór het de bodem van het nest bereikt. Alleen de mieren op de ‘bovenste verdiepingen’ hebben dan pech gehad, maar de rest zit nog veilig in de dieper gelegen tunnels en kamertjes.

Zelf mieren wegjagen zinloos?

Jouw lokale expert biedt hulp!

Mieren verjagen heeft geen nut als de mieren telkens terugkomen. Hier kom je op een gegeven moment achter als je weer eens voor bijna vijftig euro aan middeltjes tegen mieren hebt gekocht! Vraag daarom liever hulp aan een bestrijdingsdeskundige uit je eigen regio. Deze heeft jaren aan kennis en ervaring opgebouwd en is zo ter plekke. Je afspraak regelen? Dat kan iedere dag via onze website, per telefoon of per mail.

Waarom mieren verjagen niet altijd dé oplossing is

Wanneer je alleen mieren verjaagt op de plekken waar je ze ziet lopen, los je niets op. Een nest kan 5000 mieren bevatten en dat aantal groeit als de mieren steeds meer voedsel vinden. De koningin blijft intussen eitjes leggen en in sommige mierennesten leven zelfs meerdere koninginnen! Schakel je het hele nest dus uit, dan houdt alle ellende op. Jouw lokale bestrijder kan dit voor je doen.

Definitief mieren verdrijven: wat doet een expert?

Stap 1

De bestrijder spoort het mierennest eerst op.

Stap 2

De bestrijder stelt een plan van aanpak op.

Bevindt het nest zich in een woning? Dan mag er een lokaasgel en/of insecticide worden gebruikt. Bij gebruik van insecticide binnen de woning, moet je minstens twee uur uit je woning blijven.

Bevindt het nest zich buiten een woning? Dan mag alleen lokaasgel worden gebruikt. Insecticide in de open lucht gebruiken is wettelijk verboden.

De bestrijder gebruikt middelen die niet voor particulieren beschikbaar zijn. Deze middelen zijn bewezen effectiever dan de commerciële producten die in de winkel vrij te verkrijgen zijn. En uiteraard gebruikt de ongediertebestrijder alleen wettelijk goedgekeurde middelen!

 

Stap 3

De expert bespreekt zijn aanpak met jou. Ga je akkoord met zijn plan en met de bijbehorende kosten? Dan gaat de expert zo snel mogelijk aan de slag. Zwaai alle nu nog trippelende mieren maar vast uit!

Stap 4

Mieren verdrijven is een succes! Maar hoe lang duurt het precies voordat alle mieren weg zijn? Dat is afhankelijk van de grootte van het nest. Nesten verdwijnen gemiddeld binnen enkele weken of zelfs enkele dagen. 

Kosten mieren verjagen

Hoe rekent een professional?

Voor je de expert in mieren verjagen aan het werk zet, wil je natuurlijk graag weten hoeveel hij vraagt. Nu is het zo dat de prijs per opdracht kan verschillen: niet alle mieren zijn namelijk even makkelijk te verdrijven. De expert doet daarom na een (korte) inspectie een passend voorstel. Maar welke vragen spelen daarbij een rol?

Om welke mierensoort gaat het?

Waar ligt het mierennest precies? Is het goed bereikbaar?

Met welke middelen pakt hij de mieren veilig en verantwoord aan?

Hoeveel tijd nemen zowel inspectie als bestrijding in beslag?

Hoeveel behandelingen zijn nodig om het hele nest weg te krijgen?

Zeker voor grote nesten is het mogelijk dat een behandeling vaker herhaald moet worden, maar daar zal de bestrijdingsexpert je van tevoren over inlichten. Meer weten over de aanpak van mieren, alvast een prijsopgave ontvangen of nu een afspraak maken? Bel of mail ons en we koppelen je rechtstreeks aan een professional die geregeld in jouw woonplaats actief is.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder