Vliegende mieren bestrijden

Vliegende mieren bestrijden is een verzoek dat regelmatig bij ons binnenkomt. Over deze mieren hoeven we je niet uit te leggen dat ze vleugels hebben en dus kunnen vliegen. Maar wat je misschien nog niet wist over deze beestjes? Dat staat allemaal hier. En als je veel hinder van ze ondervindt, kun je gebruik maken van onze tips. Anders komt onze bestrijder wel vliegensvlug naar je toe!

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende mierenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Dit moet je weten over vliegende mieren!

  • Vliegende mieren zijn mannetjes en koninginnen die uitvliegen om te paren.
  • Het gaat dus niet om een aparte mierensoort!
  • Vliegende mieren zijn hinderlijk als ze zich ergens vertonen.

Tips tegen vliegende mieren nodig?

Maak er werk van om het nest van vliegende mieren in je omgeving actief te bestrijden. Anders kom je nooit van de hinder af! Maar wat doe je tegen al die vliegende mieren die in je woning terechtkomen? Hier een paar tips:

Sluit ramen en deuren, zodat de mieren niet met gemak naar binnen vliegen.

Spuit met een insectenspray in diverse hoeken van kamers. Niet op voorwerpen of voedsel, anders vergiftig je jezelf en anderen!

Maak een biologische spray van citroensap en water. Spuit dit op vliegende mieren als ze ergens in je woning landen.

Onze expert weet het beter dan de raad van oma!

Heb je veel last van vliegende mieren in en rond je woning, dan weet je dat er in de buurt een nest zit. Vroeg of laat krijg je dus met mieren te maken. Het nest van de mieren vinden en bestrijden is je enige optie om een bruidsvlucht te voorkomen. Een bestrijdingsdeskundige uit je eigen regio inschakelen? Deze adviseert over een verantwoorde aanpak en voegt de daad bij het woord. Een belletje of mailtje voor een afspraak is voldoende!

Vliegende mieren in huis bestrijden: heeft dit zin?

Geloof het of niet: vliegende mieren bestrijden heeft niet heel veel zin, want de bruidsvlucht duurt maar een dag! Hierna bijten bezwangerde koninginnen hun vleugels af en stichten ze ergens een nieuwe kolonie. Je komt dus relatief snel van ze af… tenzij de koninginnen besluiten om nesten in jouw directe omgeving aan te leggen, zoals in je tuin, spouwmuur of kruipruimte.

Kosten vliegende mierenplaag aanpakken

Heb je altijd veel last van vliegende mieren? Overweeg dan om een bestrijder in te schakelen. Bijvoorbeeld voor advies over het voorkomen van vliegende mieren. Of voor het zo snel mogelijk bestrijden van vliegende mieren nesten. Hij komt dan eerst een kijkje nemen om een plan van aanpak op te stellen.

Van welke mierensoort is er sprake?

Hoe ernstig is de overlast tot nu toe of hoe ontstaan later problemen?

Met welk middel pak je een mierennest verantwoord aan?

Hoeveel uren zijn nodig voor inspectie en bestrijding?

Hoeveel behandelingen zijn nodig om een nest helemaal weg te krijgen?

Zodra de bestrijder weet wat hem te doen staat, bespreekt hij zijn plannen met jou. Je krijgt dan te horen wat een ingreep tegen de (vliegende) mieren kost. Vind je het een goed voorstel? Dan gaat de expert vaak dezelfde dag nog aan de slag. Wil je meer weten over bestrijding van vliegende mieren of meer informatie over de kosten? Bel of mail dan nu voor contact met een professional uit je eigen regio.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder