Last van vliegende mieren in huis

Vliegende mieren zijn soms irritant aanwezig. Ze vliegen massaal in je tuin of ze vliegen ook door open ramen en deuren van je huis. Wat moet je doen als je last hebt van vliegende mieren in huis? Hier staan tips voor je klaar, met wat uitleg over vliegende mieren. Je ziet ze namelijk niet zo vaak… tenminste, dat hopen we voor je!

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende mierenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0
085 - 029 8504

Hoe ontstaat overlast door vliegende mieren?

In elke mierenkolonie worden, naast werksters, ook mannetjes en mierenkoninginnen geboren. Als die groot genoeg zijn, vliegen ze uit het nest. Ze gaan dan op zoek naar mannetjes of koninginnen uit mierenkolonies uit andere kolonies. Het doel? Voortplanting! En dat kan niet met hun eigen broers of zusters, anders is er sprake van inteelt in eigen kolonie. Meer lezen over vliegende mieren? Kijk dan hier.

Wanneer krijg je last van vliegende mieren?

Een plaag van vliegende mieren ontstaat in de zomer. In ons land betekent dit meestal eind juli of begin augustus. Het gaat dan vooral om vliegende mieren uit kolonies van wegmieren, ofwel: gewone mieren. Deze mieren steken of bijten niet, maar kunnen door hun massale aanwezigheid wel voor flinke overlast zorgen op diverse plekken.

Overlast door vliegende mieren

Vliegende mieren in huis: hoe kom je van ze af? 5 tips

  1. Spuit insectenspray in hoeken van kamers waar vliegende mieren zitten.
  2. Zet een paar mierenlokdoosjes neer.
  3. Houd ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten. Plaats anders horren.
  4. Hang wat kleeflinten op (dit zijn linten die je ook voor vliegen gebruikt).
  5. Maak zelf een spray van water met citroen (of azijn). Spuit dit op plekken waar je vaak vliegende mieren tegenkomt.

Vliegende mieren in je tuin: wat mag je doen en wat niet?

Mogelijk ligt er een mierennest in je tuin - in het gras, in zandgrond of tussen de tegels - en komen de vliegende mieren daar vandaan. Natuurlijk kun je wat lokdoosjes plaatsen tegen de mieren, maar hiermee vang je ze nooit allemaal. Gebruik ook geen giftige middelen, want andere insecten en dieren lusten dat misschien ook wel. Bovendien is gif tegen insecten heel slecht voor de natuur!

Last van vliegende mieren

Last van vliegende mieren? Onze bestrijder helpt je graag verder

Vliegende mieren doodslaan is één ding, maar een heel nest aanpakken is beter. Zo heb je zeker geen last meer van wat voor mier dan ook, vleugels of geen vleugels! Heb jij last van vliegende mieren en ben je op zoek naar hulp? Jouw lokale mierenbestrijder staat al voor je klaar om je advies te geven en in te grijpen. Bel of mail hem en je hebt een afspraak.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder