Wat te doen tegen vliegende mieren in huis & tuin?

Wat te doen tegen al die vliegen mieren die de rust in je huis of tuin verstoren? Je kunt het vragen aan je buurman, want die zal er vast net zoveel last van hebben. Of je vraagt het liever aan ons, want wij hebben een aantal fijne tips voor je klaarliggen. En de beste tip tegen vliegende mieren? Ook die staat hier, want weinig mensen denken ook echt aan de gevolgen die ná een eventuele plaag ontstaan.

 

Snel weer vrij van mieren?

24/7 contact opnemen bij spoed
Lokale erkende mierenbestrijders
Overal in Nederland
Je kunt bij ons pinnen
Particulier en zakelijk
Hoge klanttevredenheid 9,0

Navigeer direct naar

➤  Tips tegen mieren binnenshuis

➤  Tips tegen mieren buitenshuis

➤  Gouden tip

➤  Dit helpt zeker niét!

➤  Professionele bestrijding

Wat te doen tegen vliegende mieren in huis?

Als je een middel tegen vliegende mieren hebt, dan staat het je vrij om dat middel te testen. Maar of het echt helpt? Je weet het pas als je het probeert. Vandaar: zeven tips voor een hopelijk succesvolle aanpak bij vliegende mieren in je woning!

Vliegende mieren binnenshuis bestrijden doe je zo!

7 tips

Zet mierenlokdoosjes neer in ruimtes waar vliegende mieren komen.

Spuit met insectenspray in hoeken van ruimtes.

Hang kleeflinten op om vliegende mieren te vangen.

Houd je ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten.

Plaats eventueel horren voor je ramen of deuren.

Vliegen mieren tegen ramen zuig je op met een stofzuiger.

Kijk of er een mierennest in je tuin ligt. Daar komen die vliegende mieren mogelijk vandaan! Zo niet, controleer dan je buitenmuren op nesten.

Wat te doen tegen vliegende mieren buitenshuis?

5 tips

Je staat gezellig in de tuin te barbecueën of je ligt als een diva te zonnen in een comfortabele stoel. Ineens voel je gekriebel: de vliegende mieren zitten in je haren of ze landen in je verse kruidensausjes. Tja, ze vliegen wel, maar het zijn heel slechte vliegers… tijd dus om iets te doen aan het mierennest buiten! Als dat er ligt...

Plaats lokdoosjes tegen mieren (maar niet als het regent).

Spuiten niet met insecticide, want het is slecht voor andere dieren en het milieu.

Strooi wat zwarte peper op plekken waar veel mieren lopen.

Geen peper? Met koffie of kaneel strooien helpt soms ook.

Strooi een biologisch mierenpoeder op de looppaden van de mieren.

De beste tip tegen vliegende mieren!

Hoe vervelend vliegende mieren ook zijn: meestal verdwijnen ze al na een paar dagen. Je kunt je dus beter richten op het dichtstoppen van gaten en kieren in en rond je woning. Zo kan een bevruchte koningin niet in een spouwmuur of kruipruimte belanden om daar een nieuwe nest aan te leggen. Want helaas, dát is het doel van de vliegende mieren!

Dit helpt niét tegen vliegende mieren

Als er een nest ligt waar vliegende mieren uit komen, dan heb je misschien de neiging om in dat nest kokend water te gieten. Of dat een goed idee is? Niet echt. Want in de meeste gevallen bereikt het water alleen de bovenste ‘woonlagen’ van het nest. Je doodt dus lang niet alle mieren. Bovendien kunnen mieren hun nest verplaatsen naar een andere plek als ze merken dat ze worden aangevallen. Het nieuwe nest kan dan dichter op je woning komen te liggen!

Hoe kom je zeker van vliegende mieren af?

De vraag ‘hoe krijg je vliegende mieren weg’ heb je al vaak in Google ingetikt. Alle tips heb je uitgeprobeerd, maar niets helpt echt. Hoe kom je dan zeker van al die vliegende mieren af? Juist. Je belt of mailt met een ervaren mierenbestrijder voor advies en hulp. Contact maken met een expert uit je eigen regio? Je belt het nummer op deze pagina of je stuurt een bericht via het contactformulier. Je lokale vakman van Mierenkwijt.nl slaat geen verzoek over.

Meer lezen over vliegende mieren bestrijden.

Zoek je lokale bestrijder
Vul je plaats of postcode in en vind je lokale bestrijder